Positieve verhalen in beeld gebracht
Als fotograaf en beeldverteller vind ik het belangrijk om positieve verhalen te delen met de wereld. Het merendeel van de berichten die we via de media te horen en zien krijgen zijn jammer genoeg vooral op negatieve en sensationele gebeurtenissen gefocust. Dus is het hoognodig om de vele positieve, verbindende en opbouwende acties ook onder de aandacht te brengen.
Daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen en dus vroeg ik aan Bernadet Wehenkel – tekstschrijver van Verhaallijnen – of ze samen met mij deze verhalen wou optekenen en delen. Bernadet was meteen enthousiast en vandaag delen we graag het eerste positieve verhaal in een nieuwe reeks die we ‘Kijk eens hier’ doopten. ‘Kijk eens hier’ staat voor de verwondering en het positieve gevoel dat je krijgt als je iets bijzonders ziet. Iets dat je zo verrassend, mooi of waardevol vindt dat je er anderen ook op wil wijzen. Daarvoor hoeft dat niet spectaculair of sensationeel te zijn. Kleine positieve acties, gewone mensen die bijzondere dingen doen of verrassende gebeurtenissen zijn bijzonder waardevol.
Deel ze met de mensen rondom je en draag bij tot een meer positieve kijk op wat er nog in de wereld is :-)
Hieronder kan je de korte context van het eerste verhaal lezen en de sfeer beleven in mijn fotoreportage. Het volledige verhaal lees je in de blog op de website van Bernadet: Kijk eens hier
Hoe kinderen en bloembollen bijdragen aan meer biodiversiteit
Donderdag 15 november. Een koude ochtend maar weldra zal de zon de aarde verwarmen. In De Weven in Beringen wachten medewerkers van Quares en een tiental vrijwilligers op de komst van 38 leerlingen van basisschool De Berk en hun juffen. Allemaal samen zullen zij vandaag een belangrijke bijdrage leveren aan het biodiversiteitsproject van Quares op dit bedrijventerrein…
Een stralende Igna Linten met in haar kielzog tientallen enthousiaste kinderen.
30.000 bloembollen
Basisschool De Berk in Paal, 9 uur. We worden vrolijk begroet door de juffen en kinderen van het vierde leerjaar.
Achtendertig leerlingen zitten klaar voor een korte les van Igna Linten over het belang van biodiversiteit. Igna Linten is Head of parkmanagement bij Quares en bedenker van het biodiversiteitsproject.
Deze kinderen gaan 30.000 bloembollen planten op het nabijgelegen bedrijventerrein De Weven.
Dat voegt kleur toe aan het leven van medewerkers en bezoekers van het bedrijventerrein. En ook insecten als bijen en vlinders zullen hier wel bij varen.
Werken aan meer biodiversiteit
Als bedrijventerreinmanager heeft Quares als missie: meewerken aan een duurzame transformatie van bedrijventerreinen in Vlaanderen.
Leren en beleven
Uitgerust met spades, bollenplanters en soeplepels storten leerlingen, juffen en vrijwilligers zich op de losgewoelde aarde.
Een tiental gedreven vrijwilligers helpt waar het kan. Onder hen ook Laetitia en Leo, Bretoenen uit de buurt van Nantes, die al maandenlang op rondreis zijn door Frankrijk en België.
Plezier en positieve reacties
Er werd gezorgd voor nog meer beleving. ’s Middags zijn er gratis frietjes voor iedereen, ook voor de medewerkers van de deelnemende bedrijven.
En een reuzegroot springkasteel, gratis aangeboden door de Fungroup, staat garant voor heel veel spring- en tuimelplezier bij de jonge plantertjes. Juffen Tinneke en Sandy houden een oogje in het zeil.
Om wat afwisseling te bieden tijdens deze plantdag, neemt Quares-stagiair Freek kleine groepen leerlingen mee op een fotozoektocht op het bedrijventerrein.
“Dit is ons eerste project”, vertelt Igna nog. “We hebben met de school afgesproken dat we in het volgende project, met de oude paletten van de bedrijven hier, insectenhotels en vogelkastjes gaan bouwen.”
Igna straalt tussen haar collega’s. “Ik ben heel fier”, lacht ze. Haar dank gaat uit naar collega Leslie Pot, zonder wie ze dit nooit had kunnen realiseren. Ook An Berden van Talea hielp Igna tijdens de voorbereidingsfase.
Lees zeker het volledige verhaal op de blog van Bernadet, met nog meer verrassende weetjes en interessante details over de beleving van die dag.